Utasbiztosítás

Egy utazás megkezdése előtt nagyon fontos elvégezni bizonyos előkészületeket. Az első és talán a legfontosabb szabály az, hogy soha ne induljunk útnak biztosítás nélkül.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy melyik a legjobb utasbiztosítás számára. Úti céltól és az utazás hosszától függően a válasz minden esetben más és más lehet. Manapság indulás előtt pár perccel is egyszerűen köthetünk biztosítást online.

Rengeteg társaság kínál utazáshoz biztosítást. Magyarországon több netes bróker is működik, ahol könnyen össze tudjuk hasonlítani a különböző ajánlatokat. Ilyen brókerek például a NETRISK.HU vagy a BIZTOSITÁS.HU

Az ajánlatok összehasonlítása után könnyen látható, hogy egy valamire való biztosítás ára is könnyen 10.000 Ft fölé ugrik. Ha egy évben többször utazunk, vagy hosszabb ideig tervezünk csavarogni, már csak a biztosítás ára több tízezer forintra rúghat. Sokan rendelkezünk bankkártyával vagy hitelkártyával, amely mellé utazásbiztosítás is jár, azonban ezek a biztosítások csak a leg alapabb eseményekre nyújtanak fedezetet. Van azonban egy olyan kártya, amit én is használok, amely prémium biztosítást nyújt. Ez nem más, mint a Gránit Bank Platinum Mastercard kártyája.

Mit nyújt ez a kártya és miért ezt választottam? A válasz a kártyához tartozó, prémium utasbiztosításban rejlik, amely többek között

Azonban ez a kártya nekünk, világcsavargóknak, más előnyöket is tartogat. A Platinum bankkártya felmutatásával a kártya tulajdonosa díjmentesen vihet be magával egy vendéget, és rajta kívül saját, 18 év alatti gyermekeit Budapesten a MasterCard Airport Lounge-ba, valamint a bécsi SKY Lounge és a JET Lounge várókba.

A kártya másik, kimondottan utazáshoz kapcsolódó szolgáltatása az AVIS kiemelt tagság, amely az Avis autókölcsönzőkben garantált 10% kedvezményt biztosít a legjobb nemzetközi árakból, illetve foglalásnál magasabb kategóriás autó jár az Avis autókölcsönzőkben.

Összefoglalva, mindössze a kártya éves díjáért cserébe, amely most akciósan 9.500 Ft-os költséget jelent, második évtől akcióban 11.900 Ft/év, (akció nélkül 15.000 Ft/év, az akció illetve a kedvezmény 2019.03.31-ig tart) egy egész évre szóló prémium biztosítást kapunk. Ez egy nagyon jó ár-érték arány. A banknak vannak nulla forintos számlái. Amennyiben nem kívánunk náluk bankolni, érdemes a GRÁNIT Sztár számlacsomag vagy a GRÁNIT Digitális számlacsomag mellé igényelni a kártyát.